Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Ο ΣΠΕΛ έχει μια παράδοση να διοργανώνει ημερίδες στην Agrotica.  Αυτή τη χρονιά όμως η ημερίδα είχε διαφορετική προσέγγιση. Στοχεύοντας στην ανάδειξη της διασύνδεσης της θρέψης των φυτών με την αλυσίδα παραγωγής  τροφίμων, πλαισιώθηκε από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας της χώρας, από εκπροσώπους της βιομηχανίας του τροφίμου, της διοίκησης, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων, των αγροτών, του τύπου καθώς και εκπροσώπους του κλάδου των λιπασμάτων. Σε μια κατάμεστη αίθουσα το Σάββατο 1.2.2020 πραγματοποιήθηκε ένας ουσιαστικός και ανοιχτός διάλογος, όπου το κύριο ερώτημα που τέθηκε ήταν «Μπορεί ένα αγροτικό προϊόν να πάρει προστιθέμενη αξία μέσω της λίπανσης;»
Περισσότερα...

Για ακόμη μια χρονιά, με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΠΕΛ συναντήθηκαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 οι συντελεστές της αγριδιατροφικής παραγωγής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης Μάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Δρ. Στρατάκος Γιώργος.
Περισσότερα...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο ΣΠΕΛ θα συμμετέχει στην AGROTICA 2020 -  28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων-, η οποία θα λάβει χώρα από 30 IΙανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020. Το περίπτερο του ΣΠΕΛ θα βρίσκεται στο Βελλίδειο – Stand 10A.
Περισσότερα...

Οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης, εμπορίας και έρευνας του κλάδου των λιπασμάτων συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Argus Europe Fertilizer στη Μάλτα στις 16 -18 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερα...

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ - Γιορτάζουμε το λίπασμα ως μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της εποχής μας που έχει συντελέσει καθοριστικά στη θρέψη του παγκόσμιου πληθυσμού και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ενώ ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει τις επόμενες δεκαετίες στη διατροφή του ανθρώπου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Περισσότερα...