Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Ο ΣΠΕΛ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων

Στις 13 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων, ο ΣΠΕΛ συμμετέχοντας ενεργά στην παγκόσμια αυτή γιορτή επέλεξε να γιορτάσει συμβολικά μαζί με τους μαθητές του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) του Αγίου Δημητρίου.


Η εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΠΕΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) του Αγίου Δημητρίου στηρίχτηκε ενεργά από τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Ο ΣΠΕΛ στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού σκοπεύει στην ανάπτυξη συστηματικής στήριξης εκπαιδευτικών κοινωνικών ομάδων με ανάλογες πρωτοβουλίες.

KAR 1233
Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση ο ΣΠΕΛ πρόβαλε την ιστορία των λιπασμάτων και ανέδειξε τη σημασία τους στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Με τη συμμετοχή των μαθητών αναλύθηκαν οι σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις της ανθρωπότητας για την παραγωγή επαρκών και ασφαλών τροφίμων.

KAR 1214

Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και διάχυσης της γνώσης που απαιτείται για να γνωρίσουμε όλοι το ρόλο των λιπασμάτων στη γεωργική παραγωγή. Η έντονη ανταπόκριση των μαθητών μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε ανάλογες πρωτοβουλίες συστηματικά και μελλοντικά.

KAR 1221
Στην εκδήλωση στους μαθητές προσφέρθηκαν λιπάσματα για να αξιοποιηθούν από το εργαστήριο κηπουρικής, να χρησιμοποιηθούν στα πρακτικά μαθήματά τους, έτσι ώστε να αποκομίσουν γνώσεις για το αντικείμενο.
Ο ΣΠΕΛ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων μαζί τους με στόχο να βοηθήσει στον αγώνα των παιδιών για μάθηση, που πρέπει να αποτελεί έμπνευση για όλους μας και ώθηση για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

KAR 1204