Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Συμμετοχή του ΣΠΕΛ στο 2ο Συνέδριο «Added Value Fertilizers Europe 2019»

Στις 15 -17 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε από την Argus στη Βαρκελώνη το 2ο Συνέδριο «Added Value Fertilizers Europe 2019».Ο ΣΠΕΛ συμμετείχε στο συνέδριο ως προσκεκλημένος του Argus και η Γενική Διευθύντρια Δρ. Γιαννακοπούλου παρουσίασε το πλαίσιο της «Ολοκληρωμένης διαχείρισης των θρεπτικών στοιχείων στο σύστημα έδαφος – φυτού για την επίτευξη της αειφορικής γεωργίας».


Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη και αντιπρόσωποι εταιρειών, εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων, όπου συζήτησαν και ανέλυσαν τις νέες τάσεις στο κλάδο των λιπασμάτων.
Το Ευρωπαϊκό αυτό συνέδριο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο των λιπασμάτων για τα ειδικά προϊόντα θρέψης. Επικεντρώνεται στην ανάδειξη και προώθηση των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων, καθώς και στις εμπορικές εφαρμογές που αναπτύσσονται στα υδατοδιαλυτά λιπάσματα, στα λιπάσματα με ιχνοστοιχεία, στους βιοδιεγέρτες, καθώς και στα σταθεροποιημένα και παρεμποδισμένα λιπάσματα.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο των λιπασμάτων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, ενσωματώνοντας την καινοτομία και τη γνώση που παράγεται συνεχώς, οι εταιρείες λιπασμάτων εξελίσσουν τόσο τις διαδικασίες παραγωγής τους όσο και τις ολοκληρωμένες λύσεις θρέψης και τα προϊόντα τους, με σκοπό να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προσκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η γεωργία τόσο σε επίπεδο παραγωγής αγροτικών προϊόντων όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μέσα από τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις του συνεδρίου αναδείχτηκε ότι προτεραιότητα του κλάδου των λιπασμάτων είναι η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας της λίπανσης. Δηλαδή με ποιους τρόπους θα ενσωματωθούν οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της θρέψης στην παραγωγική διαδικασία, πως θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία, τα αποτελέσματα των πειραμάτων και η πρακτική εμπειρία και πως θα συνδυαστούν διαφορετικές λύσεις θρέψης για να αυξηθεί η γεωργική παραγωγή και η ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων. 
Στο συνέδριο τονίστηκε ότι η επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη των προγραμμάτων θρέψης και των προϊόντων λίπανσης, ενώ το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τους κανόνες διάθεσης των προϊόντων λίπανσης θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Τμήμα της παρουσίασης δημοσιεύτηκε στο Fertilizer Management της Agrenda στο τεύχος του Μαρτίου και μπορείτε να τη δείτε εδώ

52179356 2210743855845344 2790622075356708864 n