Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Θεοδώρα Κουλουρά (Μέλος)

theodora kouloura

H Θεοδώρα Κουλουρά γεννήθηκε στην Καβάλα.

Από το 2016 είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ στο Σύνδεσμο Παραγωγής και Εμπορίας Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Η κ. Κουλουρά είναι Χημικός Μηχανικός, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργοστασίου στην εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ που εδρεύει στην οδό Πεντέλης 34 Α, Παλαιό Φάληρο Αττικής.
Η ενασχόλησή της στη βιομηχανία των λιπασμάτων ξεκίνησε από το 1989. Αποτέλεσε Προϊσταμένη και Διευθυντικό στέλεχος της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε. και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ELFE ΑΒΕΕ., πριν αναλάβει Αν. Διευθύντρια Εργοστασίου στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ το Νοέμβριο του 2015. Εκπροσωπεί την ελληνική λιπασματοβιομηχανία στο Σύνδεσμο Ευρωπαίων Παραγωγών Χημικών Λιπασμάτων (Fertilizers Europe Association).

Αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων και είναι Διδάκτορας της Πολυτεχνικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε θέματα Βιώσιμης Ενεργειακής Διαχείρισης με συστημικές μεθοδολογίες. Διαθέτει εξειδίκευση σε θέματα περιβαλλοντικά και αδειοδοτικά, παραγωγής ενδιαμέσων προϊόντων και χημικών λιπασμάτων και σε θέματα ανθρακικού αποτυπώματος.