Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

ΑΙΣΙΌΔΟΞΟΣ ότι η «επόμενη μέρα» της ελληνικής γεωργίας επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις για όλους τους εμπλεκόμενους στην πρωτογενή παραγωγή δηλώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Νίκος Κουτσούγερας.

Περισσότερα...

Σε συνθήκες υπολίπανσης βρίσκεται μεγάλο μέρος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας, λόγω των στενών περιθωρίων που αφήνει η οικονομική δυσπραγία του αγροτικού χώρου και η αδυναμία προγραμματισμού του καλλιεργητικού χαρτοφυλακίου και των εισροών που αυτές απαιτούνται, με την κατανάλωση λιπασμάτων για την περίοδο 1η Ιουλίου 2014-30 Ιουνίου 2015 να βρίσκεται στους 777.837 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Με την εγκύκλιο (ΠΟΛ 1160), που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), παρατίθενται αναλυτικά οι συντελεστές ΦΠΑ ανά είδος προϊόντος, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με τη νέα νομοθεσία. Η εγκύκλιος αναφέρει και κάποια ενδεικτικά παραδείγματα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και για αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναλυτικά το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αναβάθμισης του ΣΠΕΛ (Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων) ο σύνδεσμος αποφάσισε και προχώρησε στην πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.
Η νέα Γενική Διευθύντρια του συνδέσμου είναι η κυρία Φωτεινή Γιαννακοπούλου, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Εδαφολογία - Περιβαλλοντική Εδαφολογία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.