Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Λιπάσματα & Λιπάνσεις: Νέες Τάσεις στην Ελληνική Πραγματικότητα

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) παρουσίασε και συζήτησε θέσεις και απόψεις με αντικείμενο «Λιπάσματα & Λιπάνσεις: Νέες Τάσεις στην Ελληνική Πραγματικότητα» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΓΠΑ, την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 14.00-17.00. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του Μαθήματος «Λιπάσματα και Λιπάνσεις» του Τμήματος ΑΦΠ&ΓΜ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν ανοιχτή προς όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ και . Στην εκδήλωση παρουσίασαν η Γενική Διευθύντια του ΣΠΕΛ, Δρ. Γιαννακοπούλου Φωτεινή, το Ρόλο και τις Δράσεις του ΣΠΕΛ, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Βεβελάκης Ιωάννης, την Παγκόσμια Αγορά των Λιπασμάτων και ο Πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Κουτσούγερας Νίκος, την Ελληνική Αγορά των Λιπασμάτων. Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον Αν. Καθηγητή ΓΠΑ κ. Οιχαλιώτη.

IMG 8452A
Η συνεχιζόμενη έντονη διαβούλευση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο για το νέο ριζικά διευρυμένο κανονισμό, που αφορά την παραγωγή και διάθεση προϊόντων λίπανσης με σήμανση EU, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις λιπαντικές γεωργικές εισροές και τα νέου τύπου σκευάσματα που κατακλύζουν την ελληνική αγορά έκαναν τη συζήτηση αυτή ιδιαίτερα επίκαιρη και σημαντική.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Τμήματος Λιπασμάτων του ΥΠΑΑΤ και μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές του Τμήματος ΑΦΠ&ΓΜ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο τέλος της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η επαφή και η συνεργασία του ΣΠΕΛ με την επιστημονική κοινότητα και η από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων που προκύπτουν στη θρέψη φυτών και στον κλάδο των λιπασμάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο τόσο για τη διασύνδεση της γνώσης με την αγορά όσο και για την ορθή ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

IMG 2728