Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Δελτίο Τύπου- Η Συμβολή των εισροών στον Αγροδιατροφικό τομέα - ΣΠΕΛ- ΣΕΠΥ- ΕΣΥΦ

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια Ημερίδα των Συνδέσμων Προϊόντων Θρέψης και Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Πολλαπλασιαστικού υλικού (ΣΕΠΥ) και Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) με τίτλο «Η Συμβολή των εισροών στον Αγροδιατροφικό τομέα». 

 

IMG 0538

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΥ κ. Θύμης Ευθυμιάδης, εκ μέρους των τριών Συνδέσμων, αναφέρθηκε στους σκοπούς της συνεργασίας τονίζοντας την κεφαλαιώδη συμβολή του κλάδου των εισροών, αφενός στην προώθηση των κοινών τους θέσεων και αφετέρου στην περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών.
Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Αντώνογλου.
Διακεκριμένοι ομιλητές από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και διεθνή χώρο παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα ζητήματα των σύγχρονων αγροδιατροφικών αναγκών και των νέων τεχνολογιών και προϊόντων στα γεωργικά εφόδια.
Την ημερίδα συντόνισαν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Νίκος Φιλιππίδης και Γιώργος Μακρής.
Ο κ. Ραψομανίκης, εκπρόσωπος του FAO, παρουσίασε τις Τάσεις και τις Προοπτικές για τον Παγκόσμιο Αγροτικό Τομέα και την Ανάπτυξη, από την πλευρά του Παγκόσμιου 0ργανισμού για την Γεωργία και τα Τρόφιμα.
O ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Ελευθεροχωρινός τόνισε τη συμβολή των γεωργικών εισροών στην κάλυψη των αναγκών επιβίωσης της ανθρωπότητας.
Στο δεύτερο μέρος έγινε αναφορά στα εργαλεία που συμβάλλουν στην επάρκεια, ασφάλεια και ποιότητα της παραγωγής.
Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σπόρων, κ. Garlic Von Essen ανέπτυξε το πως οι σύγχρονοι τρόποι γενετικής βελτίωσης των φυτών ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και την αγορά. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Οιχαλιώτης αναφέρθηκε στις ολιστικές εφαρμογές των λιπάνσεων, καθώς και στις περιβαλλοντικές και βιοτεχνολογικές προκλήσεις της θρέψης φυτών. Τέλος, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Καρπούζας μίλησε για τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε ένα πλαίσιο γεωργίας με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Στο πολυπληθές ακροατήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και στελέχη των εταιρειών μελών των συνδέσμων και δημοσιογράφοι. Τόσο οι εισηγήσεις όσο και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν κράτησαν πολύ υψηλό το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και συνέβαλαν σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση.
Στα συμπεράσματα της ημερίδας τονίστηκε ότι στις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών αγροδιατροφικών αναγκών οι εισροές αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την επάρκεια, ασφάλεια και ποιότητα της γεωργικής παραγωγής.

IMG 0402

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων (Σ.Π.Ε.Λ.), 210 3224872, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (Σ.Ε.Π.Υ.), 210 5241327, info@eepes.gr

Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.), 210 5229786, info@esyf.gr

 Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ