Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Ημερίδα ΣΠΕΛ Agrotica 2018: Ανάδειξη του Ρόλου των Λιπασμάτων

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 η Ημερίδα με θέμα «Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών: Επάρκεια- Ποιότητα – Ασφάλεια Γεωργικών Προϊόντων», η οποία διοργανώθηκε από το ΣΠΕΛ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός, στα πλαίσια της Agrotica 2018.

RED 5044
Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Κουτσούγερας Νίκος, προλόγισε την ημερίδα, αναφέροντας ότι ο ΣΠΕΛ έχει παράδοση να διοργανώνει αντίστοιχες ημερίδες στα πλαίσια της Agrotica, με στόχο να συνεισφέρει στην ενημέρωση, τη γνώση και την προβολή των δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας

RED 5060
Την ημερίδα χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κασίμης Χαράλαμπος.

RED 5024
Εκ μέρους του ΓΕΩΤΕΕ ο Πρόεδρος κ. Μάμαλης Σπύρος πραγματοποίησε ένα σύντομο χαιρετισμό.
Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Ελευθεροχωρινός Ηλίας (Ομότιμος καθηγητής Γεωπονίας, ΑΠΘ και Μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας) παρουσίασε μια ολιστική προσέγγιση για τα λιπάσματα. Στη συνέχεια ο κ. Μπιλάλης Δημήτρης (Καθηγητής Γεωργίας & Βιολογικής Γεωργίας του ΓΠΑ, Επίτιμος Διδάκτωρ USAMV Cluj) ανέπτυξε το ρόλο των λιπασμάτων στην πιστοποιημένη παραγωγή. Ο κ. Γασπαράτος Διονύσης (Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστήριου Εδαφολογίας, Τμήμα Γεωπονίας, του ΑΠΘ) ανέλυσε ένα από το σημαντικότερα τρίπτυχα: έδαφος – επισιτιστική ασφάλεια και ανθρώπινη υγεία. Ο κ. Χανιωτάκης Ιωάννης (Διευθυντής Ανάπτυξη Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς) αναφέρθηκε στα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον αγροτικό τομέα.

RED 52441
Στα συμπεράσματα της ημερίδας τονίστηκε ότι στις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών αγροδιατροφικών αναγκών o κλάδος των λιπασμάτων – θρέψης φυτών και τα μέλη του ΣΠΕΛ διαθέτουν τα εργαλεία για την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο χωράφι, την ενσωμάτωση της καινοτομίας και την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών.
Την ημερίδα παρακολούθησαν ένα πολυπληθές ακροατήριο, εκπρόσωποι από την πολιτική ηγεσία, τον επιχειρηματικό κόσμο, την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και στελέχη εταιρειών και δημοσιογράφοι.

RED 5038