Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872


Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου και καταλαμβάνει το 11% της Παγκόσμιας Παραγωγής, μετά την Ισπανία που κατέχει το 40% και την Ιταλία που εκπροσωπεί το 14% (1). Ωστόσο, το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Ελληνικού ελαιολάδου είναι η ποιότητά του. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 75-80% του παραγόμενου ελαιολάδου ετησίως στην Ελλάδα είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία είναι μόλις 25-30% και στην Ιταλία 40-45% (2).

Περισσότερα...

Ο βέλτιστος χρόνος εφαρμογής της Λίπανσης στο Σιτάρι, ώστε τα θρεπτικά στοιχεία να είναι διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες της καλλιέργειας σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας.

Περισσότερα...

Ο ΣΠΕΛ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου συμμετείχε στην Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τα Εργαστήρια Γεωργίας, Βελτίωσης Φυτών & Γεωργικού Πειραματισμού και Φυσιολογίας & Μορφολογίας Φυτών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Πόσο εφαρμόσιμες είναι στην πράξη οι ορθές γεωργικές πρακτικές;"

Περισσότερα...