Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Χαιρετισμός Προέδρου

nikos koutsougeras

Η ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΕΛ συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση του ΣΠΕΛ, αποδεικνύοντας ότι ο ΣΠΕΛ με πίστη στην ιδρυτική του πράξη συνεχίζει να υπηρετεί με όραμα, συνέπεια και καινοτομία την αγροτική παραγωγή. Με πλήρη συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε στοχεύουμε να ανταποκριθούμε πλήρως και με αποφασιστικότητα στις απαιτήσεις του κλάδου των λιπασμάτων και των προϊόντων θρέψης και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, προσφέροντας λύσεις και αρωγή στην έλληνα παραγωγό.

Επεκτείνουμε τις προτεραιότητες μας στη συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα της γεωργικής παραγωγής. Ενισχύουμε τη γνώση και την εμπειρία με τη σύζευξη όλων των επιστημονικών κλάδων και των εταιρειών που συντάσσονται στην ανάπτυξη της επιστήμης της Θρέψης Φυτών. Προάγουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των λιπασμάτων αποσκοπώντας στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στην αειφορική διαχείριση των υδάτινων και εδαφικών πόρων και στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον αγρότη.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο σε τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο όσο και σε βιομηχανικό και επιχειρηματικό. Η αειφορική διαχείριση των γεωργικών οικοσυστημάτων και των φυσικών πόρων αποτελεί μονόδρομο και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης μέσω της ορθολογικής διαχείρισης των λιπασμάτων είναι κύριο μέλημά μας. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και με τη συνεχή ανάπτυξη νέων τεχνικών, που τονώνουν τις φυσικές λειτουργίες του συστήματος έδαφος- φυτό, ο ΣΠΕΛ καλείται να προστατεύσει τη συνολική ικανότητα του εδάφους να παρέχει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιών φυτών και ποιοτικών προϊόντων.

Μέσα από τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις μας, στα 20 χρόνια λειτουργίας του ΣΠΕΛ, συνεισφέρουμε στην ανάδειξη της γεωργίας και στην αναγνώριση του ρόλου του αγρότη. Χάρις στην προσπάθεια αυτή, που αρχίζει να αποδίδει και να αναγνωρίζεται πλέον τόσο σε εθνικό και ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, συμβολή όλων των μελών του ΣΠΕΛ σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις επερχόμενες μεγάλες προκλήσεις του κλάδου και θα αναδείξουμε τον ΣΠΕΛ σε μια κοιτίδα συνεργασίας και γνώσης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Κουτσούγερας