Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Πανόρμου 62 - 11523 - Αθήνα
+30 210 3224 872

SULFUR

H ΣΟΥΛΦΟΥΡ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1960 από τον Θεόδωρο Δ. Μπερτζελέτο και τον Χένρυ Tζ. Λέαρ. Αρχικά λειτούργησε σαν βιομηχανία θείου

για γεωργική και βιομηχανική χρήση. To 1980 αποφασίστηκε η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της με την δημιουργία στις εγκαταστάσεις της στο Σουσάκι Κορινθίαςμιας καλά εξοπλισμένης μονάδας ενσάκκισης λιπασμάτων. Το 1994 οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτάθηκαν στην εισαγωγή, παραγωγή και εμπορία απλών και σύμμεικτων λιπασμάτων.

Σε περίπου 90 στρέμματα γης και 25.000 τ.μ. στεγασμένους χώρους, οι εγκαταστάσεις της ΣΟΥΛΦΟΥΡ ΕΛΛΑΣ διαθέτουν ιδιόκτητο λιμάνι για πλοία χωρητικότητας μέχρι 35.000 τόνους και δυνατότητα εκφόρτωσης 6.000 τόνων την ημέρα. Έχουν δε ικανότητα ενσάκκισης 700 τόνων το 8άωρο και χώρους αποθήκευσης 60.000 τόνων για χύμα λιπάσματα, 30.000 τόνων για λιπάσματα σε σακιά και 20.000 τόνων για θείο. To 2000 δημιουργήθηκε ιδιόκτητο αποθηκευτικό κέντρο διανομής για την Βόρεια Ελλάδα στο Αιγίνιο Πιερίας έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ευέλικτα και αποτελεσματικά.

Στον τομέα των χημικών λιπασμάτων η ΣΟΥΛΦΟΥΡ ΕΛΛΑΣ διαθέτει πλήρη σειρά απλών, σύνθετων και ειδικών προϊόντων παραγωγής γνωστών οίκων του εξωτερικού όπως οι K+S, OCI, YARA και FERTIBERIA και συνεργάζεται με μεγάλες διεθνείς εμπορικές εταιρείες όπως οι TRANSAMMONIA, NF TRADING, KEYTRADE, DREYMOOR και TEOTRADE. Επίσης παράγει διάφορους τύπους σύμμεικτων λιπασμάτων και εμπορεύεται θείο σε μορφή σκόνης 98%, βιομηχανικό 99,9% και κοκκώδες ΒΕΛΤΟ 1 για εδαφοβελτίωση. Mε το πλούσιο επιτελείο των έμπειρων γεωπόνων της, η εταιρεία προσφέρει πλήρη τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της και είναι πάντα στη διάθεση των πελατών της για οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικής φύσης. Είναι επίσης οργανωμένη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καλύτερα προσαρμοσμένων στις ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας όπως, για παράδειγμα, τα νέα λιπάσματα SULFOGROW επικαλυμμένα με θειάφι.