Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Μπορείτε να κάνετε διαφορά! - Πουλήστε χημικά προϊόντα υπεύθυνα

Ο ΣΠΕΛ ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις τελικές εκδόσεις της αφίσας και του φυλλαδίου (συνημμένα) που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ασφάλεια για την πώληση των χημικών ουσιών υψηλού κινδύνου» που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζονται να διανεμηθούν σε όλα τα κράτη μέλη για τις εθνικές εκστρατείες.


Το ενημερωτικό υλικό έχει σχεδιαστεί με σκοπό να βοηθήσει τους πωλητές και τους εμπόρους λιανικής πώλησης χημικών προϊόντων να εμπορευθούν τα χημικά προϊόντα υπεύθυνα. Παράλληλα υποδεικνύει πρακτικές συμβουλές για το πώς θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την εφαρμογή του κανονισμού ΕΕ 98/2013, σχετικά με την εμπορία και τη χρήση πρόδρομων ουσιών εκρηκτικών υλών.
Το συνημμένο ενημερωτικό φυλλάδιο, τροποποιημένο φυλλάδιο στα αγγλικά και αφίσα αναφορικά με την πώληση πρόδρομων ουσιών εκρηκτικών υλών στην Ελλάδα, σε εφαρμογή του Κανονισμού 98/2013/ΕΕ και της ΚΥΑ υπ΄αριθμ. οικ. 23056/ΔΤΒΝ 464/Τμ.Δ/Φ.14.4. (ΦΕΚ 687Β/16.3.2016) προβλέπει την υποχρέωση των οικονομικών φορέων να αναφέρουν στις αρχές τυχόν ύποπτες συναλλαγές που σχετίζονται με άλλες χημικές ουσίες, μόνες ή σε μείγμα, που ορίζονται στο παράρτημα ΙΙ.
Ειδικότερα το συνημμένο υλικό περιέχει πρακτικές οδηγίες σχετικά με:
• πώς να εντοπίζονται τα προϊόντα που προκαλούν ανησυχία
• πώς να αναγνωρίζονται ύποπτες συναλλαγές και δίνονται οδηγίες για το ποιες ενέργειες απαιτούνται να ακολουθηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις

Το περιεχόμενο αυτών των εργαλείων βασίζονται στις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις εταιρείες του κλάδου. Στην ελληνική έκδοση παρουσιάζονται τα στοιχεία του Εθνικού Σημείου Επαφής.

Συγκεκριμένα ως Εθνικό Σημείο Επαφής για την αναφορά υπόπτων συναλλαγών, σημαντικών απωλειών και κλοπών ουσιών που περιλαμβάνονται στους Πίνακες 1 και 2 του Κανονισμού 98/2013/ΕΕ, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν με τους Κανονισμούς 214/2017/ΕΕ, 215/2017/ΕΕ και 216/2017/ΕΕ, ορίζεται το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ως άνω αναφορές υποβάλλονται στο τηλέφωνο +30210 6914916 ή αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Παρακαλούμε συμπληρώστε στο υλικό (πόστερ και Φυλλάδιο) τα ακόλουθα στοιχεία:
Το σημείο επαφής για την ΕΛΛΑΔΑ είναι το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Τηλεφωνήστε στο +30210 6914916 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και αναφέρετε τις παρατηρήσεις σας.

To πόστερ εδώ Το φυλλάδιο εδώ

Το κείμενο εδώ