Για ακόμη μια χρονιά, με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΠΕΛ συναντήθηκαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 οι συντελεστές της αγριδιατροφικής παραγωγής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης Μάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Δρ. Στρατάκος Γιώργος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός κ. Βορίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Στρατάκος μαζί με τα Μέλη του ΣΠΕΛ, εκπροσώπους από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημοσιογράφους, καθώς και συνεργάτες του ΣΠΕΛ, αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τους τρόπους εφαρμογής της γνώσης στο χωράφι, καθώς και τη συμβολή της θρέψης στην αύξηση της αξίας της παραγωγής και του τροφίμου. Το φλουρί το κέρδισε η ομάδα της Agrenda.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Βεβελάκης Γιάννης, δήλωσε «Χαίρομαι που η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ συνδέθηκε με ένα ευχάριστο γεγονός, δηλαδή την κοπή της πίτας μας... Η επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και η αξιοσημείωτη συμμετοχή που είχε η εκδήλωση και με την παρουσία του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα, σηματοδοτεί τη σημασία του κλάδου του κλάδου των λιπασμάτων, ως έναν από τους καθοριστικούς συντελεστές παραγωγής, για την αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας της αγροτικής παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΠΕΛ δεσμεύεται να συνεχίσει τη στρατηγική του και να εντατικοποιήσει τη συνεργασία του κλάδου με τα κέντρα λήψης αποφάσεων και με όλους τους συντελεστές της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και μια επιτυχημένη παραγωγική χρονιά»