Ο ΣΠΕΛ έχει μια παράδοση να διοργανώνει ημερίδες στην Agrotica. Αυτή τη χρονιά όμως η ημερίδα είχε διαφορετική προσέγγιση. Στοχεύοντας στην ανάδειξη της διασύνδεσης της θρέψης των φυτών με την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, πλαισιώθηκε από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας της χώρας, από εκπροσώπους της βιομηχανίας του τροφίμου, της διοίκησης, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων, των αγροτών, του τύπου καθώς και εκπροσώπους του κλάδου των λιπασμάτων. Σε μια κατάμεστη αίθουσα το Σάββατο 1.2.2020 πραγματοποιήθηκε ένας ουσιαστικός και ανοιχτός διάλογος, όπου το κύριο ερώτημα που τέθηκε ήταν «Μπορεί ένα αγροτικό προϊόν να πάρει προστιθέμενη αξία μέσω της λίπανσης;»