Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Επιστημονικά

O ΣΠΕΛ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ανάδειξη του ρόλου της θρέψης των καλλιεργειών στην αύξηση των αποδόσεων και της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, μαζί με την Τεχνική Ομάδα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, δημοσίευσε το «Ημερολόγιο Θρέψης Χειμώνας 2021», δίνοντας βασικές κατευθύνσεις για τις ανάγκες θρέψης των σιτηρών, της ελιάς, της πατάτας, των γιγαρτόκαρπων, των εσπεριδοειδών και των νέων οπωρώνων.

Περισσότερα...

Τα φυτά χρειάζονται απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος για να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν. Όπως ακριβώς και στους ανθρώπους, αν δεν λάβουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία θα επηρεαστούν σημαντικά όλες οι λειτουργίες του φυτού.

Περισσότερα...

Η Τεχνική Ομάδα Θρέψης του ΣΠΕΛ, δημοσίευσε το Ημερολόγιο Θρέψης – Φθινόπωρο 2020, δίνοντας γενικές κατευθύνσεις για τις ανάγκες θρέψης του σκληρού σιταριού, του κριθαριού, των σταυρανθών και της ελαιοκράμβης.

Περισσότερα...

Όλο αυτό το διάστημα και παρά το δυσχερές περιβάλλον που επικρατεί, εξασφαλίστηκε η συνέχεια της γεωργικής παραγωγής. Για άλλη μια φορά όλοι οι κρίκοι της αγροδιατροφικής αλυσίδας συντονίστηκαν και λειτούργησαν για να παραμείνει ζωντανή η γεωργία και να συνεχίσει απρόσκοπτα η τροφοδοσία της Ελληνικής αγοράς με τρόφιμα.
Περισσότερα...