Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Η ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκοκκιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1951 με νομική μορφή Ο.Ε. και από το 1977 μετατράπηκε σε Α.Ε.
Σήμερα, τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά της οικογένειας Καραγιώργου και η εταιρεία συμμετέχει και σε άλλες θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρείες.

Η εκκόκκιση βάμβακος είναι ένας από τους κυρίαρχους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα μας μάλιστα, κατέχει σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής βάμβακος. Τονωτικός παράγοντας σε αυτό το γεγονός είναι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο όμιλος

Η εταιρεία, σε συνεργασία με την ΣΙΑΡΚΟΣ Α.Ε., συμμετέχει στις παρακάτω εταιρείες :

  • ΚΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΑΒΕΕ με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ.Δράμας
  • ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΒΕΕ με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας

    Ο Όμιλος Εταιρειών διαθέτει 6 ιδιόκτητα εκκοκκιστήρια βάμβακος, καθώς και άλλα επί μισθώσει τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη. Στις άνω εγκαταστάσεις συγκεντρώνονται εκτός από το σύσπορο βαμβάκι και δημητριακά.

Τι κάνουμε

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην εκκόκκιση βάμβακος, στην εμπορία δημητριακών, στην διανομή και εμπορία γεωργικών εφοδίων και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.Η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει βιομηχανικές μονάδες σε όλους τους κύριους τόπους καλλιέργειας σύσπορου βαμβακιού της Ελλάδος.
Η εταιρεία προμηθεύεται το σύσπορο βαμβάκι από τους παραγωγούς-αγρότες και μετά από την κατάλληλη επεξεργασία παράγει το εκκοκκισμένο βαμβάκι, το οποίο αποτελεί τη πρώτη ύλη για τις κλωστοϋφαντουργικές βιομηχανίες. Ο αριθμός των παραγωγών-αγροτών που συνεργάζονται με την εταιρεία μας ανέρχεται περίπου σε 20.000. Η εταιρεία απασχολεί 100 εργαζόμενους και εποχιακά επιπλέον 400 εργαζόμενους.

 

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ-ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε.
  15οΧΛΜ Π.Ε.Ο ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΒΕΡΟΙΑΣ
 2310254300
  2310254301
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.