Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

FMC Χημικά Ελλάς

 Η FMC Corporation είναι μια παγκόσμια εταιρεία, 

με έδρα τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ειδικευμένη σε λύσεις για τη γεωργία, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις, νέες τεχνολογίες εφαρμογών και προϊόντα ποιότητας.

H FMC ιδρύθηκε στην Αμερική το 1883 από τον John Bean. Το 1943, η FMC εισέρχεται στο χώρο των Φυτοπροστατευτικών προϊόντων παράλληλα με τη δραστηριότητα της σαν μια εταιρεία παραγωγής μηχανημάτων κάθε είδους (εξαγορά της εταιρείας Niagara Sprayer & Chemical Co.). Η εταιρεία ακολουθεί μια ραγδαία ανοδική πορεία μέχρι το 2001 οπότε και επικεντρώνεται αποκλειστικά στο τομέα των Φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η εταιρεία FMC Corporation, εξαγόρασε το 2015 την εταιρεία Cheminova A/S Δανίας και το 2017 ένα πολύ μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου των Φυτοπροστατευτικών προϊόντων της Dupont καθώς και το ερευνητικό της κομμάτι. Μετά τις εξαγορές, η εταιρεία FMC είναι αυτή τη στιγμή μία πρώτης κλάσης εταιρεία Φυτοπροστατευτικών προϊόντων, με πάνω από 5.400 υπαλλήλους παγκοσμίως και 23 ερευνητικούς σταθμούς και 5η σε μέγεθος σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει ευρύτερο και πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, βαθύτερη έρευνα και καλύτερα ισορροπημένη παρουσία στην αγορά παγκοσμίως.

Σαν φυσικό επακόλουθο της παγκόσμιας αγοραπωλησίας ήταν η δημιουργία μιας πλήρους οργάνωσης στην Ελλάδα με τον διακριτικό τίτλο FMC Χημικά Ελλάς, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της επίσης την 1η Νοεμβρίου 2017. O Γενικός Διευθυντής Ελλάδας & Κύπρου της FMC Ελλάς, Άρης Λιούπης, αναφέρει σχετικά για την εταιρεία: Η FMC τοποθετεί ψηλά τις βασικές αξίες της: Ασφάλεια – Ήθος - Αειφορία – Σεβασμός στον άνθρωπο – Ευελιξία - Στόχευση στον πελάτη. Αυτά είναι τα εφόδια μας σε κάθε βήμα μας. Στόχος της FMC Ελλάς είναι η καταξίωσή της στην ελληνική αγορά φυτοπροστατευτικών ως μια καινοτόμος εταιρεία αφοσιωμένη στο να προσφέρει λύσεις στον αγρότη και στην κοινωνία γενικότερα.

 

FMC Χημικά Ελλάς
 Λεωφ. Συγγρού 348, 17674 Καλλιθέα
 +30 2111982768
  +302111138614
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.